-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9157 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اين كه با چند جمله نامحرمي به انسان محرم ميشود، به چه معنا است؟ مگر چه اتفاقي روي ميدهد كه فرد نامحرم، محرم ميشود؟

ازدوج و اختصاص زن به مرد، تنها در دين مقدس اسلام مطرح نيست، بلكه در تمام اديان و ملل و حتي در جوامعي كه خداپرست نباشند، پذيرفته شده انساني مطرح است. زيرا هدف از ازدواج تنها اشباع غريزه جنسي نيست، بلكه اشتراك در تشكيل زندگي و انس روحي و آرامش فكري و تربيت فرزندان و همكاري در همه شئون حيات است كه بدون اختصاص زن و مرد به يك ديگر و تحريم زنا هيچ يك از اين اهداف امكانپذير نيست. (1) ازدواج يك امر مسلم و قابل قبول در تمام جوامع بشري است، ليكن چگونگي ايجاد اين ارتباط بين زن و مرد، در هر ديني و ملتي مختلف است. در يك جا بوسيله ثبت در دفتر خانه اسناد رسمي و در جاي ديگر با مراسم خاصي انجام ميگيرد. در دين مقدس اسلام لزوما از طريق اجراي صيغه عقد صورت ميگيدر. بنابر اين همان گونه كه در ساير اديان و ملل با اجراي مراسم ازدواج، زن و مرد به هم محرم ميشود، در اسلام با اجراي صيغه، زن و مرد نسبت به هم محرم ميگردند.

اين كه يك جمله چه تأثيري دارد، تأثيرش بستگي به قرارداد، اعم از قرارداد شرعي يا عرفي يا حقوقي. همان گونه كه ميبينيم امروزه و در زمانهاي گذشته، يك حرف از يك نفر چه اثرات عميقي ميگذارد. مثلا حرفهاي توهينآميز رئيس جمهورآمريكا بسبت به ملت ايران، چگونه ملت را به عكس العمل وا ميدارد.

اگر كسي در كوچه و خيابان جلوي شما را بگيرد و فحشهاي ركيك ناموسي بدهد، آيا ناراحت نميشويد؟ مسلما به شدت ناراحت ميشود، در صورتي كه او فقط حرف ميزند، و بيش از چند جمله زشت از دهانش بيرون نميآيد.

پي نوشتها:

1 - تفسير نمونه، ج 12، ص 106.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.